implantat helsingborg

implantat helsingborg

Det finns ett antal dentala företag som tillverkar implantat och tillhörande föremål som verktyg för utförande av implantat och benersättning. Samtliga tandimplantatföretag måste vara godkända och hålla sig till vissa tillverkningsstandarder.

Tandimplantatföretag finns för att producera implantaten och inte utföra kirurgi själva. För detta måste du gå till din tandläkare till att börja med, din tandläkare kan kanske utföra implantaten själv eller hänvisa dig till en parodontolog.

Samtidigt som tandimplantatföretag tävlar om att säga att deras produkter är de bästa, är ett implantat i grunden ett implantat, vanligtvis en implantatskruv, som fästs direkt i käkbenet eller en typ av tallrik, specialbyggd för att sitta mellan tandköttet och käkbenet. De dolda delarna tillverkas av titan, toppad med en keramisk tand. Det är konstruktionsmetod och hopsättningen av komponenter som varierar mellan tandimplantatföretagen. Så, vissa tandläkare föredrar att använda ett specifikt bolag för att de föredrar en viss implantatmetod eller har funnit att en viss typ är enklare att installera än en annan.

Den dentala implantatföretagen använder titan, samma metall som används i höftproteser, på grund av dess förmåga att samexistera med levande vävnader utan att orsaka en reaktion. Det upptäcktes på 1960-talet att det var den idealiska lösningen för implantatmaterial och ben vilket har använts sedan dess.

Det finns mer än 50 tandimplantatföretag som verkar i dag. Många av dessa har en webbplats som gör det möjligt för tandläkare att utforska deras produkter och allmänheten att utforska förfarandet. Att skriva ”tandimplantat företag” i en sökmotor ger en enorm mängd information om företagen och de produkter de gör.

Publicerad av tandläkare Helsingborg